Workshop ‘Alle kinderen naar buiten’

Voor wie is deze workshop: Leerkrachten, begeleiders in de BSO/Kinderopvang, Gastouders, IVN- KNNV-afdelingen en (groot)ouders.

Is het niet geweldig als kinderen onbevangen in bomen klimmen, zonder angst een spin oppakken of met hun zondagse schoenen in de modder spelen? Helaas spelen steeds minder kinderen buiten, maar wij (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders in de BSO/Kinderopvang, gastouders en iedereen die met kinderen werkt kunnen het tij keren. Hoe, dat leer je in deze workshop.

Wat houdt de workshop in

Tijdens de workshop gaan we samen ontdekken waarom het zo belangrijk is dat kinderen buiten in de natuur spelen.
U leert de natuur te bekijken door de ogen van het kind en ervaart hoe kinderen de natuur ontdekken.
De natuur is één grote speelgoedwinkel en speeltuin, samen gaan we winkelen en spelen. Of anders gezegd, we bedenken samen activiteiten die we met kinderen kunnen gaan doen in de natuur, met de mogelijkheden die de natuur ons biedt. Van actief bouwen, het doen van proefjes, tot het gezellig knutselen aan de keukentafel. Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ wordt gebruikt als inspiratiebron.
Als laatste gaan we brainstormen hoe we kinderen weer naar buiten krijgen, met de kennis die je hebt opgedaan.
Optioneel: Buitenactiviteit; we gaan de natuur in om samen te ontdekken welke activiteiten we met kinderen kunnen doen. Dit vraag een creatieve houding van de deelnemers, om in te kunnen spelen op mogelijkheden die de locatie biedt.

Duur: afhankelijk van de wensen duurt een workshop 2-4 uur

Heeft u interesse om met Gastouderbureau Moeder Natuur  een workshop te volgen, neem dan contact met ons op. We bespreken dan de mogelijkheden, locatie en kosten.

Interesse

Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met Gastouderbureau Moeder Natuur.                                                                                                                  Op dit moment zijn er geen nieuwe bijeenkomsten bekend. De Workshop zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 10 deelnemers.

Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. De maximale groepsgrootte is 12. Zijn er teveel aanmeldingen? Dan wordt er later nogmaals een training gepland. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar: info@gastouderbureaumoedernatuur.nl

 

Voor meer Informatie, klik Button.