MET FOCUS OP DUURZAAMHEIDDuurzaam challenge

De duurzame challenge van Het Duurzame Gastouderbureau Moeder Natuur!!

Help je ons mee om onze eigen bedrijfsbos aan te planten?

Het Duurzame Gastouderbureau Moeder Natuur heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en herbebossing.

Dat kunnen wij samen met onze maatwerk-partners, de vraag- en de gastouders realiseren.

Help ons doel behalen! Wij doneren een boom bij ieder aanmelding.

Samen zetten we ons in voor een gezonder klimaat, herstel van de natuur, biodiversiteit en betere leefomstandigheden.

Vergroen ons mooie land Nederland!! 

Duurzaam Campagne

De duurzame campagne van Het Gastouderbureau Moeder Natuur!!

Trots lanceren  wij onze campagne #Tuin Moes-Adoptie Moes.

Your tagline, your  motto, your day care name.

Ontwerp jouw eigen groene groei ‘Tuin Moes-Adoptie Moes’

‘Begin je eigen moestuintje’

Met deze campagne wil Het Duurzame Gastouderbureau Moeder Natuur zoveel mogelijk in samenwerking met de gastouders een kind leren waar ons voedsel vandaan komt. Groeien peren onder de grond en sla als blad van een boom, of niet?

Met onze nieuwe campagne geven we een nieuwe invulling aan factoren die het eetgedrag en de voedselkeuze van een kind beïnvloeden. Ontzettend mooi dat je een zaadje in de grond verzorgt door water te geven, naar te kijken, aan te ruiken en te mogen proeven. De ultieme manier om de zintuigen te stimuleren met een uitdagende leeromgeving.                                        

Onze Motto:

De gastouders inspireren met handige tips, recepten en verhalen om hun eigen weg te volgen. 

Bij de moestuin praten over de zon, regen, pissebedden, slakken en de buurpoes. Net als bij een moestuin is het resultaat van een campagne niet alleen die eerste oogst. Je boodschap suddert onzichtbaar voort onder de grond, en ontkiemt op onverwachte momenten alsnog. Geef je moestuin jouw eigen naam en knutsel je eigen Groei & Doe-boekje met onder meer een groeikalender, spelletjes en stickers voor je opvangkinderen. Andere producten die in het kader van dit campagne kunnen worden gekocht, zijn kindertuinierhandschoentjes, een kindertuiniersetje en groeitasjes voor bij het ompotten.

Duurzame subsidie ook voor kinderopvang bestemd. Ieder gastouder zou per gemeente subsidie kunnen aanvragen voor het creëren van zijn eigen moestuin.

Subsidie aanvragen?

Het aanvragen van subsidie voor de aanschaf van apparaten kan tot het einde van dit jaar op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Subsidieaanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Mocht de subsidie in de loop van dit jaar opraken, kun je aanspraak maken op subsidie dat volgend jaar beschikbaar komt.

Lees alles over deze subsidieregeling.

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer

Voor ons campagne zoeken we zoveel mogelijk gastouders , die mee Twitteren, een foto Instagrammen of een foto posten op Facebook. Meedoen? Kan! Heel makkelijk zelfs! Stuur een WhatsAppje naar 06-33137441 voor verdere instructies.     Duurzaam activiteit

De duurzame activiteit van Het Gastouderbureau Moeder Natuur!!

Trots lanceren wij onze nieuwe  corona activiteit;

#’ Vrolijke Zwerf Stenen In speelnatuur/Spot-share-winactie’.

Wij zijn gespot! Hebben jullie ons gespot? Onze Vrolijke Zwerf Stenen  zijn massaal door het land aan het rondzwerven.

De jacht op Vrolijke Zwerf Stenen is begonnen! Buiten spelen maken wij extra spannend door een leuke activiteit. Extra leuk om dan lekker buiten te zijn. Om de natuur van dichtbij te beleven lanceert Gastouderbureau Moeder Natuur een Spot-share-winactie voor onze kleine gastkinderen. Doe je mee?

Een Vrolijke Zwerf Steen is een steen die door de gastkinderen, gastouders, vraagouders en team Gastouderbureau Moeder Natuur mooi beschilderd is en vervolgens ergens is neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo'n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen.

Spot-share-winactie

De 100ste spotter krijgt voor 1 jaar lang profijt van gratis bemiddeling zonder bureaukosten.

Achterop de steen staat GOB Moeder Natuur ondervelmeding van onze Instagrampagina. Je kunt ons laten weten dat je de steen gevonden hebt door een foto van naar ons te App ’en.

Wat is het doel van een Vrolijke zwerf Steen?

Het doel is dat deze ‘op reis’ gaan, zo worden steeds nieuwe vinders blij gemaakt als ze een vrolijke zwerf steen kunnen vinden. Vrolijke Zwerf Stenen’ zoeken is een activiteit voor jong en oud.

Waar kan je Vrolijke Zwerf Stenen vinden?

In principe zou je deze overal kunnen vinden, maar vooral komen ze voor in de natuur, speeltuinen, bossen, wandelroutes en ook in de winkels.

Wil je meedoen? Kan! Heel makkelijk zelfs! Stuur de foto via WhatsApp naar 06-33137441.

Onze grote dank aan onze gastouders, gastkinderen, vraagouders en team Gastouderbureau Moeder Natuur die met alle liefde en plezier hebben meegedaan aan het ontwerpen van de Vrolijke Zwerf Stenen