Ken jij onze natuurcoach Monique Sirigu al?

Monique werkt bij een buiten BSO en daar beleeft ze de geweldigste buiten avonturen. Daarnaast is ze eigenaar van Fikkie en heeft daarbij haar eigen protocollen ontwikkeld op het gebied van verantwoord risicovol spelen met een pedagogische inslag. Haar missie is om kinderen meer buiten te krijgen en gastouders vertrouwd te maken met buiten zijn.We zien om ons heen dat (gast)ouders graag gezond, natuurlijk, bewust en groener willen leven en opvoeden, maar het is een uitdaging om dit ook echt te doen. Je laat de kinderen lekker buitenspelen en je biedt knutselactiviteiten aan die iets met de natuur van doen hebben. Het is een goed begin, maar er valt nog veel meer te doen om kinderen echt (op een verantwoord en veilige manier) die ultieme natuurbeleving te geven.  Wil je die verdiepingsslag maken?  Monique laat je graag zien hoe eenvoudig het is om kinderen mee te nemen in de natuur en hoe je de natuur door al het werk in je opvang kan verweven.


KAN IK JOU ALS NATUURCOACH VERDER HELPEN?


Workshop ‘Natuurlijk’ (in het bos)

Wat leer je precies?

Kinderen plezier laten beleven in de natuur en op een speelse educatieve manier een natuurbeleving mee te geven. Kinderen zijn immers de generatie die het stokje van ons over moeten nemen.

De workshop geeft pedagogisch medewerkers en gastouders handreikingen om met kinderen kleine en grote avonturen te beleven in de natuur. Ik laat de PM'ers graag zien hoe eenvoudig het is om kinderen mee te nemen in de natuur en ondersteun het team bij het beantwoorden van de vraag hoe dat vorm te geven. Het is een praktische workshop met verdieping die ervoor zorgt dat de PM’ers actiegericht aan de slag kunnen. Aan bod komt verantwoord risicovol spelen (ja we gaan werken met vuur, dunschillers en messen), wildplukken en je leert hoe je kwaliteiten bij jezelf en kinderen ontdekt die je nog niet kende.

Doelen van de training:

  • Je begrijpt hoe natuurlijk en avontuurlijk spelen bijdraagt aan meerdere pedagogische doelen.
  • Je maakt kennis en oefent met een praktijkvoorbeelden.
  • Je onderzoekt wat voor aanleidingen er mogelijk zijn, ook bij jullie op het plein of in de tuin.
  • Je oefent met eenvoudige activiteiten.

Na afloop van de workshops:

  • Hebben de deelnemers kennis gemaakt met diverse natuurbelevingsactiviteiten;
  • Kunnen zij de activiteiten direct toepassen in hun werk met de kinderen;
  • Zijn zij in staat zelf nieuwe activiteiten te bedenken binnen het thema natuurbeleving;
  • Kunnen zij ouders en anderen uitleggen wat het belang is van natuurbeleving voor kinderen.
  • Heb je een aantal kaarten die je mee naar buiten kunt nemen om direct te kunnen starten.

Activiteiten:

Vuur - Mes - Natuurlijk speurtocht - Sporen en prenten - Wildplukken

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De workshop in het bos € 60- p.p. per keer 

Locatie: Lage Vuursche (in het bos)

Tijd: 10:00 uur

Duur: 4 uurtjes

Datum: zie aanmeldformulier


Lezing (online)

Heb je wel eens nagedacht over hoe je (beleidsmatig) verantwoord risicovol spelen zou kunnen vertalen in een protocol?

Onze natuurcoach ‘Monique Sirigu’ heeft haar eigen protocollen ontwikkeld op het gebied van verantwoord risicovol spelen met een pedagogische inslag.

Monique helpt je graag met het ontwikkelen van je eigen protocollen. Zodat je beleidsmatig verantwoord, veilig en risicovol buitenspelen in kaart brengt voor de GGD, ouders en gastouderbureaus. Waaruit blijkt dat je daar ook goed over hebt nagedacht, jezelf voorbereid en indekt op alle mogelijke alsof scenario’s.

Tijdens deze online lezing leert ze je over verantwoord risicovol spelen. Ze geeft je praktische tips en tricks die je weinig extra tijd en middelen hoeven te kosten. Hierbij kan je denken aan tips voor buiten activiteiten, buitenkleding, wat neem je als standaarduitrusting mee naar buiten en wat kun je van buiten mee naar binnen nemen?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De lezing kost (online) € 25- p.p. per keer 

Datum en tijd: zie aanmeldformulier