Kinder-EHBO cursus voor Gastouder

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt eisen aan de eerste hulp kennis en vaardigheden van de gastouders. Het geregistreerde certificaat Eerste Hulp van Het Oranje Kruis en Savitea voldoet daaraan.

Bij Gastouderbureau Moeder Natuur bent u aan het juiste adres voor een cursus Kinder-EHBO.

De kinder-EHBO cursus is speciaal voor gastouders. Gastouders zijn wettelijk verplicht om kennis en vaardigheden te hebben van eerste hulp verlenen met kinderongevallen en reanimatie bij baby’s en kinderen.

Oefen alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen. Het certificaat behorende bij deze cursus is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt nu ook binnen de Regeling Wet kinderopvang (wet IKK).

Inhoud van de gastouder EHBO cursus

De kinder-EHBO cursus voor gastouders bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en 4 uur praktijktraining op één van onze ruim 45 cursuslocaties. In de theorie worden de meest voorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de buikstoot, reanimatie, het gebruik van de AED en wonden te verbinden. Wil je als gastouder ook meer weten over kinderziektes? Kies dan voor de combi EHBO-cursus met Herken Kinderziektes.

Theorie: online
De online training biedt je de mogelijkheid om de theorie van EHBO bij kinderen op je eigen tempo te volgen. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste gastouders zijn zo’n 4 tot 6 uur bezig om de online theorie te behalen.

Praktijktraining
Nadat je de theorie volledig hebt afgerond en de eindtoets hebt behaald met een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining. Deze volg je op één van onze ruim 45 locaties. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met de medecursisten de reanimatie, de AED te gebruiken, hoe te handelen bij een verslikking en bij een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. Ook worden onderwerpen als huidwonden, bloedingen, en kleine ongevallen behandeld. Ben je ook voor de praktijktraining geslaagd dan ontvang je het (digitale) certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Interesse

Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met Gastouderbureau Moeder Natuur.

Op dit moment zijn er geen nieuwe bijeenkomsten bekend. De Cursus zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 10 deelnemers.

Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. De maximale groepsgrootte is 12. Zijn er teveel aanmeldingen? Dan wordt er later nogmaals een training gepland. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar: info@gastouderbureaumoedernatuur.nl