Gastouderverzekering

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten, vooral bij de opvang met meerdere kinderen. Een kind kan van de schommel vallen of zijn nieuwe kleding scheuren of bevlekken. Wie is hiervoor dan aansprakelijk?

Meer zekerheid door goede verzekering

Het kan zijn dat ondanks alle zorg van de gastouder, maar ook van het gastouderbureau, de gastouder toch aansprakelijk is voor schade of aansprakelijk wordt gesteld. Natuurlijk is een gescheurd kledingstuk wel te overzien, maar wat als er sprake is van serieus letsel?

Daarom willen wij van u als gastouder een bewijs hebben dat u goed verzekerd bent voor als er iets zou gebeuren met u gastkinderen.(Ook de vraag ouders zijn verplicht om een juiste WA-verzekering afgesloten te hebben voor de kinderen).

Daarom vragen wij u om een  AVP (Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren) of AVB (Aansprakelijkheidsverzekering Voor Bedrijven) met als bijlagen een kopie van bewijs.

Ook kunt u via Gastouderbureau Moeder Natuur een AVB-verzekering afsluiten.

De kosten voor de verzekering  is maatwerk +/- €30,00-€40.00 per half jaar vanaf het moment dat u instapt.

Indien u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met ons. Wij kunnen altijd navraag doen bij onze tussenpersoon. Wij beschikken eventueel over een polis en polisvoorwaarden (met uitleg) om de juiste keuze te kunnen maken.