DE CURSUS

VERLIES & ROUW

WAT NOUW 

Herken jij één of meer van de volgende gevoelens of emoties bij jeugdigen?

* Concentratieproblemen

* Boosheid

* Angsten

* Schuldgevoelens

* Verdriet

* Onzekerheid

Wist je dat dit zomaar wat uitingen zijn die jeugdigen kunnen laten zien als reactie op een verlieservaring? Echter niet altijd zijn wij hier ons van bewust. Wil jij hier nu meer over leren? Dat kan met deze praktische en inzichtelijke cursus voor onder andere ouders, opvoeders en professionals.


‘Als praten over verlies niet vanzelf gaat’

In het leven hebben we allen te maken met een diversiteit aan situaties waarbij gelachen en gedanst wordt en situaties waarbij er sprake is van verlies waarbij er gehuild wordt en rouw aanwezig is. In beide situaties zijn er gevoelens en emoties die om de hoek komen kijken. In de ene situatie is het gemakkelijker om over deze gevoelens en emoties te praten dan in de andere situaties. Dit geldt ook zeker voor jeugdigen. De één zal sneller praten over zijn gevoelens en emoties, terwijl een ander zijn gevoelens en emoties opkropt en hier geen raad mee weet.

Deze cursus geeft de inzichten en handvatten om te kunnen omgaan met de gevoelens en emoties van een jeugdige in rouw en helpt tevens om een gesprek aan te gaan met een jeugdige in rouw. Op het moment dat je weet welke impact een verlieservaring nu daadwerkelijk kan hebben op een jeugdige en welke gevoelens en emoties dit teweeg kan brengen, kun je veel beter inspelen op wat de jeugdige nodig heeft aan eventuele ondersteuning.


Wat kun je verwachten van deze cursus:

  • Drie maanden toegang tot de online leeromgeving
  • 7 modules met 35 lessen
  • Een werkboek met 22 praktisch uitvoerbare opdrachten
  • Na afloop van de cursus een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat