DE CURSUS

BOEKEN & CREATIEVE

WERKVORMEN

Wil jij graag leren hoe je van een (voor)leesboek meer maakt dan alleen een (voor)leesboek?

Met deze cursus kan dat. Wanneer je een boek namelijk kritisch doorbladert, dan zult je wellicht wel kunnen opmerken dat er zoveel verborgen schatten aan creatieve activiteiten in een (voor)leesboek te vinden zijn.

Is jou dit nog niet eerder opgevallen? Volg dan deze cursus ‘Boeken en creatieve werkvormen’.

Na deze cursus ‘Boeken en creatieve werkvormen’ weet jij als cursist hoe jij een boek moeiteloos kan opsplitsen in verschillende creatieve werkvormen. Werkvormen die ingezet kunnen worden als spelvorm of leervorm voor jeugdigen.

* Jij weet aan het einde van deze cursus wat belangrijk is voor de boekkeuze.

* Jij weet aan het einde van de cursus waar je rekening mee dient te houden wanneer je gaat voorlezen aan de jeugdige(n).

* Jij weet na het einde van deze cursus het belang van het lezen en/of voorlezen.

* Jij weet waar je op dient te letten wanneer je verschillende ontwikkelingsgebieden wil stimuleren met behulp van een boek.

* Jij weet hoe je een activiteitenplan op kan stellen voor verschillende creatieve werkvormen en kan deze koppelen aan het verhaal van het boek.

* Je weet welke impact de verschillende creatieve werkvormen kunnen hebben op de jeugdige(n) door deze zelf ervaren te hebben.

* Je kan verantwoorden welke creatieve werkvorm voor welke jeugdige(n) je inzet, dit door een volledig uitgewerkt activiteitenplan.


Toegang tot de online leeromgeving bij deze cursus is drie maanden geldig. 

Kosten: €15,- per deelnemer